Υπηρεσίες

Ένθετα - Επένθετα πορσελάνης - Οδοντίατρος κέντρο Θεσσαλονίκη

Ένθετα – Επένθετα Πορσελάνης (Porcelain Inlays-Onlays)

Ένα από τα όπλα της αισθητικής οδοντιατρικής σίγουρα είναι τα ένθετα και επένθετα πορσελάνης. Αντί των λευκών εμφράξεων από συνθετική ρητίνη μπορούμε να αποκαταστήσουμε το τερηδονισμένο (χαλασμένο) δόντι με σφράγισμα από πορσελάνη.

Αφού απομακρύνουμε την τερηδόνα από το δόντι, αποτυπώνουμε την ειδικά διαμορφωμένη κοιλότητα με αποτυπωτικό υλικό υψηλής ακρίβειας και σε εξειδικευμένο εργαστήριο κατασκευάζεται το πλήρωμα της κοιλότητας (έμφραξη) από πορσελάνη, έτσι ώστε να έχει άριστη έδραση στο δόντι, όμοιο χρώμα με την αδαμαντίνη του δοντιού και να συμμετέχει στην καλή μασητική λειτουργία του στόματος.

Η άριστη ανατομική διαμόρφωση των ορίων και των όμμορων επιφανειών του ένθετου ή επένθετου πορσελάνης διασφαλίζει επίσης την πολύ καλή στοματική υγιεινή στα συγκεκριμένα σημεία όπου συγκεντρώνεται η μικροβιακή πλάκα και τα υπολείμματα τροφών.

Η συγκόλληση επιτυγχάνεται με ειδικό συγκολλητικό υλικό το οποίο διασφαλίζει την αντοχή του υλικού στη μασητική καταπόνηση και επομένως εγγυάται τη μακρόχρονη διάρκεια της αποκατάστασης.