Υπηρεσίες

Οδοντικά εμφυτέυματα - Οδοντίατρος Θεσσαλονίκη

Οδοντικά Εμφυτεύματα (Dental Implants)

Ο οδοντίατρος Στ. Παπασυννεφάκης, στην Θεσσαλονίκη εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδου για τα οδοντικά εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελεί την ιδανικότερη λύση στο πρόβλημα της απώλειας ενός ή περισσοτέρων δοντιών.

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τέλεια απομίμηση δοντιού, κατασκευασμένο από τιτάνιο 100%, με ανάγλυφη επιφάνεια για απόλυτη οστεοενσωμάτωση στη γνάθο, με μεγάλη ποικιλία στο μήκος και στη διάμετρό του και επιλέγεται ανάλογα με τα ανατομικά δεδομένα της γνάθου.

Η διάρκειά τους είναι εφ’ όρου ζωής δεδομένης της σωστής χειρουργικής τοποθέτησής τους, της σωστής προσθετικής αποκατάστασης των δοντιών αλλά και τηρουμένων των οδηγιών αναφορικά στη στοματική υγιεινή.

Η τοποθέτησή του γίνεται 100% ανώδυνα (με τοπική αναισθησία), σε μια συνεδρία, με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο (αντιμετωπίσιμο με ήπιο παυσίπονο ή αντιφλεγμονώδες), συνήθως χωρίς οίδημα (πρήξιμο) εφ’ όσον δοθεί προληπτική αντιβιοθεραπεία.

Σε κάποιες περιπτώσεις που το οστό της γνάθου δεν επαρκεί για την τοποθέτηση και απόλυτη οστεοενσωμάτωσή του εμφυτεύματος, κάνουμε μια οστεοπλαστική χειρουργική επέμβαση που ως στόχο έχει την αναδόμηση και ενδυνάμωση του οστού έτσι ώστε να μπορεί να οστεοενσωματώσει ένα ή περισσότερα εμφυτεύματα. (Οστεοπλαστική, τοποθέτηση μοσχεύματος, μεμβράνης, ανύψωση ιγμορίου κ.α.)

Σε δεύτερη φάση κατασκευάζουμε, δοκιμάζουμε και τοποθετούμε τις τελικές ολοκεραμικές ή μεταλλοκεραμικές αποκαταστάσεις αποκαθιστώντας άριστα τη μασητική και φωνητική λειτουργία αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η εξειδικευμένη γνώση, η πολυετής εμπειρία και η καλή συνεργασία του ιατρικού team είναι το κλειδί της επιτυχίας για όλες τις περιπτώσεις αποκαταστάσεων με οδοντικά εμφυτεύματα.